Mei: over asperges, eiwitten en verjaardagen!

03-05-2025

Zoals je hebt kunnen lezen in de vorige nieuwsbrief, zijn we deze maand feestelijk begonnen. De praktijk bestaan sinds 1 mei precies een jaar, reden voor een leuke traktatie!

Deze traktatie bestond uit een inloop ochtend voor gratis bodyscans met bijbehorend advies, en ik heb veel leuke mensen mogen ontvangen!

Daarnaast loopt er deze maand een leuke actie; Op een intake gesprek in de maand mei krijg je maar liefst 20% korting!

Dus loop jij al een tijdje met gezondheids- klachten of wensen waar je wat mee wilt doen? Neem vrijblijvend contact met mij op om te bespreken wat ik voor jou kan betekenen, en geniet van het jubileum voordeel deze maand!

In mei leggen de vogels een ei… Laten we het hebben over eiwitten!

Waarom eiwitten zo belangrijk zijn – ook als je geen sportfanaat bent

Eiwitten zijn veel meer dan alleen spieropbouwers. Vanuit orthomoleculair perspectief zijn ze essentieel voor herstel, hormoonbalans, een stabiele bloedsuikerspiegel én een goed werkend immuunsysteem. Je lichaam heeft dagelijks aminozuren nodig om goed te blijven functioneren – en die haal je uit eiwitrijke voeding.

De orthomoleculaire richtlijn? 1,2 tot 1,8 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht, afhankelijk van je levensstijl en doelen. Dat betekent dat veel mensen structureel te weinig binnenkrijgen. Houdt het voor jezelf eens een dag bij, en je zult zien dat het nog best lastig is om aan die hoeveelheid te komen.

Hoe zorg je dat je genoeg eiwitten eet?

– Begin je dag met een eitje, hüttenkäse of havermout

– Voeg linzen, tempeh, tonijn of zalm toe aan je lunch

– Kies bij het diner voor vis, vlees of peulvruchten

– Snack bewust met ongezouten noten, edamame , een bakje kwark of gekookte eitjes.

Eventueel kun je aanvullen met een kwalitatief goede eiwit shake. (Tips voor welk merk je moet kiezen? Vraag het mij gerust!)

Kleine aanpassingen maken al een groot verschil.

Focus in mei op balans én bouwstoffen – geef je lichaam wat het écht nodig heeft.

Asperges: seizoensgoud voor je lijf

Asperges zijn niet alleen een culinair hoogtepunt in het voorjaar, maar ook een krachtige groente vanuit orthomoleculair perspectief.

Witte én groene asperges zitten boordevol foliumzuur, vitamine K, vitamine C, kalium en antioxidanten. Ze werken mild vochtafdrijvend, ondersteunen de lever bij detox en helpen je darmen gezond houden dankzij hun prebiotische vezels.

Waarom je juist nu asperges wilt eten:

– Ze zijn vers, lokaal en op hun voedzaamst

– Goed voor je hart, hormoonhuishouding en spijsvertering

– Licht verteerbaar én lekker veelzijdig

Eettip: combineer asperges met zalm of een gekookt eitje en wat olijfolie voor een gebalanceerde lente-maaltijd.

Kortom: zet dit witte (of groene) goud zeker op het menu deze maand!